10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan:- "Atatürk, savaştan çıkmış, bitap düşmüş bir milletin yeniden medeniyetler yarışında yer almasını sağlayan bir önder olarak, dünya liderlerinin bile adını duyduğunda saygıyla eğildiği mümtaz şahsiyetler arasında

ANKARA (AA) - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Atatürk, savaştan çıkmış, bitap düşmüş bir milletin yeniden medeniyetler yarışında yer almasını sağlayan bir önder olarak, dünya liderlerinin bile adını duyduğunda saygıyla eğildiği mümtaz şahsiyetler arasında hak ettiği yeri almıştır." ifadelerini kullandı.

Geylan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Atatürk'ün tüm dünyanın örnek aldığı, gıpta ile baktığı eşsiz bir komutan ve lider olduğunu belirtti.

Atatürk'ün, Türk milletinin bağımsız ve hür şekilde ilelebet yaşaması ve modern bir devlet inşa etmek için son nefesine kadar mücadele ettiğini vurgulayan Geylan, "Büyük Atatürk öyle bir devlet inşa etmiştir ki, demokrasi içimize işlemiştir, milli değerlerimiz, milli kimliğimiz kutsallarımızdır. Vatan bilinci yüksek, bayrak aşkı ile yanıp tutuşan, ecdadının mirasına sahip çıkan nesiller yetişmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Geylan, Atatürk ve ordusunun verdikleri mücadeleyle emperyalizme geçit vermediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türk milletinin küllerinden yeniden doğmasına öncülük eden Atatürk ve O'nun liderliğini yaptığı kurmay kadrodur. Demokrasiyi Türk milletinin her hücresine zerk eden, eğitimden sağlığa, bilimden sanata kadar her alanda çığır açan, Atatürk ve O'nun çok kıymet verdiği aydınlardan oluşan çalışma arkadaşlarıdır. Atatürk, savaştan çıkmış, bitap düşmüş bir milletin yeniden medeniyetler yarışında yer almasını sağlayan bir önder olarak, dünya liderlerinin bile adını duyduğunda saygıyla eğildiği mümtaz şahsiyetler arasında hak ettiği yeri almıştır.

Bu kadar çok başarısı olan bir lideri, komutanı görmezden gelmek, O'na saldırmak, tam anlamıyla akıl tutulması yaşamaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin çatısı altında yaşayan fakat bu aymazlığın çukurunda yuvalananlar ya cahil ya gafil ya da haindirler. Biz çok iyi biliyoruz ki, aslında Atatürk'e saldıranların asıl derdi, Atatürk'ün temsil ettiği kıymetlerdir. Onların onulmaz alerjisinin nedeni milli devlet yapımız ve Anadolu'daki Türk varlığıdır."

- "Atatürk'ün, ilke ve devrimleri yolumuzu her zaman aydınlatacak"

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız da Atatürk'ün Türk milleti için hiç sönmeyecek bir ışık olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve büyük devrimci Atatürk'ün, ilke ve devrimleri yolumuzu her zaman aydınlatacaktır. Türk ulusu 80 yıl değil, yüzyıllar da geçse büyük kurtarıcısı Atatürk'ün izinde yürüyecek, unutturmaya çalışanlara inat, ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatacaktır. Türk ulusu, Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni, korumak ve yükseltmek için tüm çabayı gösterecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 151 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler